Home Aktualitet Analize shkencore mbi dëmet e mishit të derrit !?

Analize shkencore mbi dëmet e mishit të derrit !?

825
0
Sponsor

Analize shkencore mbi dëmet e mishit të derrit !?

Dr. Hans -Heinrich Recweg, në vitin 1977 në Baden-baden botoi librin ” Mishi i derrit dhe shëndeti” ku bën një analizë shkencore mbi demet e mishit te derrit dhe shendetin e njeriut :

Sponsori ynë

– Masa e mishit te derrit eshte e pasur me sasi te medhaja te sulfurit dhe sheqerit,kjo i jep mishit cilesi te lemueshem me jarge.Kjo supstance e lagesht /jargë eshte faktori kryesor qe e lidhe sulfurin dhe sheqerin ne tetivat muskulore e qe shkakton semundjet reumatike,ndezjen e nyjeve skeletore dhe demtimin e palces kurizore.

– Ne mishin e derrit gjindet sasi e madhe e suptances te quajtur histamin qe shkaton semundje zgjeben ( krurje) te perhershme te lekures.

– Poashtu ne mishin , gjegjesisht ne mushkerite e tij ne forme inaktive gjindet ne sasi te medhaje virusi i gripit.Ky virus si inaktiv eshte prezent ne te gjitha prodhimet e mishit te derrit.
Ne trupin e njeriut ky virus ne 90% e rasteve behet aktiv, me nje ftohje te vogel aktivizohet ne semundje gripi.

– Shkrufuloza eshte nje semundje qe i godet femijet qe kunzumojne mish te derrit,gjegejsisht kjo semundje paraqitet me ndezje te qelizave ashtu qe qafa e tyre mer nje forme te ngritur dhe te fryer qe femise i jep pamje te nje derri te vogel.

– eshte vertetuar me siguri qe hormonet seksuale te derrrit jane kancerogene ( 99%) dhe te futura ,nepermjet mishit te derrit, ne trupin e njeriut paraqesin rezik me shkalle te larte per paraqitjen e formave te ndryshme te kancerit.

Keto jane vetem disa nga demet…

Sponsored b
Previous articleSkënderbeu i quan “huliganë” tifozët e Partizanit
Next articleZvicër, merr fund seanca e Komisionit të Arbitrazhit Sportiv në Lozanë