Home Aktualitet Kujdes: Kjo bimë në banesë mund të vrasë në më pak se...

Kujdes: Kjo bimë në banesë mund të vrasë në më pak se një minutë një fëmijë dhe brenda 15 minutash një të rritur

581
0
Sponsor

Dieffenbachia-3
“Unë kam humbur tashmë engjëllin tim në moshën 3 vjeçare. Ajo gabimisht gëlltiti një copë nga bima helmuese. Gjuha iu trash dhe brenda pak minutash ndërroi jetë. Kjo bimë helmuese i mori jetën fëmijës tim, ndaj dua të parandaloj këdo që të mos e mbajnë këtë, apo bimë të tjera të ngjashme me të në banesë, pasi mund t’i kushtojë jetën ju edhe personave të tjerë rreth jush”.

A i keni me të vërtetë shumë qejf bimët natyrale, aq sa dëshironi ti mbani ato në ambientet tuaja shtëpiake? A e dini se disa prej tyre mund të jenë shumë të rrezikshme për familjarët, veçanërisht për fëmijët, për të cilët ju nuk keni asnjë ide se çfarë janë duke bërë gjatë kohës së tyre të lirë apo kur janë vetëm?

Sponsori ynë

“Dieffenbachia” është një bimë shumë e bukur dhe njerëzit e mbajnë atë me gëzim në shtëpi apo në zyra, duke zbukuruar në mënyrë natyrale ambientin përreth, por pa e ditur se cilat janë efektet e saj të dëmshme.

Ne do t’ju sugjeronim me sinqeritet të mos mbani asnjë nga ato në banesat tuaja, ose të paktën, në rast se largoheni nga shtëpia, mbajini larg fëmijëve.

Fëmijët mund të vdesin prej saj brenda një minute ndërsa më të rriturit, për 15 minuta, nëse konsumoni ndonjë pjesë sado të vogël të kësaj bime.

Nëse jeni me të vërtetë shumë të dhënë pas kësaj bime dhe nuk doni ta largoni me asnjë kusht nga ambientet tuaja, atëherë duket të mbillni bar rreth saj në mënyrë që asnjë të mos afrohet tek bima dhe të mos përfitojë nga efektet e saj negative, siç mund të jetë prekja me dorë dhe më pas fërkimi i syve, pa i larë duart, çka mund të çojë në verbërim

Powered by WPeMatico

Sponsored b
Previous articleShiten 2 mijë bileta në 48 orë, “Elbasan Arena” do mbushet plot
Next articleIncidenti, Kukësi “masakrohet” nga UEFA, por nuk përjashtohet