Home Aktualitet 5 ushtrime të padobishme që nuk ju ndihmojnë të bini në peshë

5 ushtrime të padobishme që nuk ju ndihmojnë të bini në peshë

881
0
Sponsor

Shumica e njerëzve mendojnë se çdo lloj lëvizje apo aktiviteti fizik ndihmon të bini në peshë. Mirëpo kjo është e gabuar. Sigurisht që lëvizja bën mirë, por nuk do ju ndihmojë të bini në peshë.

Sponsori ynë
Nëse keni si qëllim të humbisni disa kg dhe të bëheni më e dobët, atëherë duhet të ndaloni ushtrimet që rrisin masën tuaj muskulore pasi do ju bëjnë të dukeni edhe më të shëndosha.
Fillimisht dobësoheni dhe më pas forconi muskujt tuaj.  Ja disa ushtrime që nuk janë efektive dhe se me çfarë mund ti zëvendësoni në mënyrë që të humbisni peshë.
1-Tërheqja anash me pesha.
Tërheqja anash ju ndihmon të formoni muskujt tuaj abdominalë, por kur ju  e kryeni atë me pesha atëherë do të zgjeroni stomakun tuaj duke e bërë belin më pak të dukshëm. Më mirë bëjini këto ushtrime pa pesha shtesë.
2-Squats me pesha.
Këto janë një nga ushtrimet më efektive për vithet dhe këmbët. Mirëpo nëse ju e kryeni këtë ushtrim me pesha shtesë kur keni ende depozita dhjami në vithe dhe këmbë do e bëni këtë zonë të duket edhe më e shëndoshë. Bëni squats të rregullta pa pesha për të arritur rezultatin që doni.
3-Stërvitja e pjesës së brendshme dhe të jashtme të kofshëve me pesha.
Kur bëhet fjalë për të luftuar yndyrën e trupit, pjesa e brendshme dhe e jashtme e kofshëve është një nga më problematiket. Me shpresën e bërjes së këmbëve më të holla, femrat i trajtojë ato me pesha. Por trajtimi me fuqi nuk çon në humbje peshe.
Më mirë kryeni ushtrime pa pesha që çojnë në aktivizimin e muskujve të brendshëm dhe të jashtëm të kofshëve.
4-Ushtrimet me pesha për shpinën.
Ushtrimet me pesha për forcimin e muskujve të shpinës bën që shpina të bëhet më e gjerë duke prishur kështu përmasat femërore të figurës tuaj.
Më mirë bëni ushtrime që nuk kanë nevojë për peshë shtesë.
5-Push ups ose pompat.
Pompat formojnë muskujt e gjoksit dhe tricepsin. Nëse keni peshë të tepërt forcimi i muskujve do i bëjë këto zona të duken edhe më të mëdha. Në vend të kësaj ndërroni pompat me planks që do të ndihmojnë në forcimin e shumë muskujve dhe rënien në peshë.

 

Sponsored b
Previous articleFaza përgatitore në Bullgari, Kastrioti konfirmon dy miqësoret e pa
Next articleVala e të nxehtit prek të dielën Shqipërinë